Çilekli tatlılar, hem yemekten hem de hazırlamaktan büyük keyif alacağınız lezzetlerdir. Çileğin taze ve canlandırıcı tadı, tatlılara eşsiz bir aroma katar. Bu makalede, en güzel çilekli tatlı tariflerinden bazılarını sizlerle paylaşacağız. Çilek, yılın her mevsiminde bulunabildiği için bu tarifleri dilediğiniz zaman hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. Misafirlerinizi de etkileyebileceğiniz bu çilekli tatlıların malzemelerine ve hazırlanışına hep birlikte göz atalım. Çilekli Milföy Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin
Çilekli Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır? Milföy hamurları, mutfak tezgâhına alınarak pudra şekeri kullanılarak hafifçe açılır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirilerek milföy hamurları tepsiye dizilir. Kabarmalarını önlemek için üzerlerine kürdan ile delikler açılır. Fırın 180 dereceye ısıtılır ve milföyler kızarana kadar pişirilir. Pişen milföyler, ilk sıcaklıklarını attıktan sonra istenilen ölçülerde kesilir. Uygun bir tencereye süt, yumurta sarısı, tereyağı, nişasta, un ve toz şeker eklenir. Malzemeler homojen bir karışım elde edilene kadar çırpılır ve sonra ocağa alınarak sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar pişirilir. Krema soğumaya bırakılır. Soğuyan krema, kesilen milföylerin üzerine bolca sürülür ve üzerine doğranmış çilekler eklenir. Çileklerin üzerine tekrar milföy parçası kapatılır. Üzerine tekrar krema sürülüp çilek dizildikten sonra, milföy ile kapatılır. Üzeri pudra şekeri ve çilekle süslenerek servis edilir. Afiyet olsun. Çilekli Prenses Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin
Çilekli Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır? Çilekler yıkanır ve ayıklandıktan sonra blenderdan geçirilir. Üzerine 5 yemek kaşığı toz şeker, nişasta ve su eklenerek çırpılır. Çırpılan malzemeler uygun bir tencereye alınarak pişirilir. Karışım piştikten ve ilk sıcaklığını attıktan sonra silikon kek kalıbına dökülür. Kreması için margarin eritilir. Eriyen margarine un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Ardından süt, toz şeker, mısır nişastası ve vanilya eklenip orta harlı ocakta koyulaşana kadar pişirilir. Hazırlanan muhallebi, kek kalıbına dökülen çilek karışımının üzerine dökülür. Kalıp buzdolabına alınarak 1-2 saat bekletilir. Daha sonra ters çevrilerek servis tabağına çıkarılarak servise sunulur. Afiyet olsun. Çilekli Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Çilekli Etimek Tatlısı Üzeri İçin
Çilekli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak tatlının şerbeti için toz şeker ve su uygun bir tencereye alınarak 10 dakika kadar kaynatılır. Dikdörtgen bir tepsiye etimekler dizilir. Kaynayan şerbet etimeklerin üzerine dökülür. Orta boy bir tencereye süt, yumurta, un, şeker ve nişasta eklenerek orta harlı ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişen kremaya vanilya eklenip ocaktan alınır. Hazır hale gelen krema etimeklerin üzerine eşit şekilde dökülür. Krem şanti, üzerindeki tarife uygun çırpılarak muhallebi soğuduktan sonra muhallebinin üzerine yayılır. Çilekler ayıklanıp yıkandıktan sonra püre haline getirilir ve nişastanın üzerine yayılır. Tatlı buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra servise sunulabilir. Afiyet olsun. |