Bisküvili Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Bisküvili Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili çilekli pasta, yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Özellikle çocukların sevdiği, olağanüstü bir lezzete sahiptir. İçine katılan malzemelerin çoğu hazır olduğundan, sizi yormadan kısa sürede hazırlanabilir. Çocukların zararlı besinlerden uzak durmasını sağlayan ve çileği sevdirecek bu pastanın faydalarını yaptıktan sonra daha iyi göreceksiniz. Şimdi sizlerle adım adım bisküvili çilekli pasta yapımını paylaşacağım.

Gerekli Malzemeler

  • 40 adet pötibör bisküvi
  • 1 paket çilekli puding
  • 3 su bardağı süt (puding için)
  • 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
  • 2 paket krem şanti
  • 2 çay bardağı süt (krem şanti için)
  • 30-35 adet çilek

Pastacı Kreması İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 200 gram labne peyniri

Bisküvili Çilekli Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle pastacı kremasını hazırlayın. Ocağa dayanıklı geniş bir kaba bir litre sütü, bir su bardağı toz şekeri ve iki adet yumurta sarısını koyup mikserle iyice çırpın. Daha sonra unu ve buğday nişastasını ekleyip iyice mikserde çırpın ve ocağın üzerine alın. Karışım pişmeye başladıktan sonra vanilini ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. 200 gram labne peynirini ekleyip mikserin yüksek devrinde çırpın.

Daha sonra geniş bir kaba iki paket krem şanti ve iki çay bardağı sütü ekleyip iyice çırpın. Hazırladığınız krem şantinin içine yaklaşık on iki tane çileği küçük küçük doğrayın. Yirmi adet pötibör bisküviyi dikdörtgen bir borcama dizin. Üzerine çay kaşığı ile süt gezdirip ıslatın. Çay kaşığı bisküviyi fazla ıslatıp hamur haline getirmenizi engeller. Üzerine pastacı kremasını sürün ve çilek dilimlerini dizin. Çilek doğradığınız krem şantiyi üzerine sürün. Diğer yirmi adet pötibör bisküviyi dizin ve yine bir çay kaşığı yardımıyla süt gezdirin. Bisküvileri çok ıslatmamaya dikkat edin. Pastacı kremasını tekrar sürün.

Süsleme ve Sunum

Süsleme aşamasına geçerek çilekleri doğrayın ve pastanın üzerine yerleştirin. Bazı yerlerine bütün çilekler ekleyin ve rende yardımı ile çikolata rendeleyin. (Dilerseniz çikolata damlası da kullanabilirsiniz, ancak çikolata rendesi daha estetik bir görünüm sağlar.) Pasta yaklaşık olarak 2 saat buzdolabında dinlendikten sonra, şık servis tabaklarına dilimleyip ikram edin.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyaz Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilekli Milföy Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Milföy Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Kup Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Kup Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Kek Belirtileri ve Tedavisi

Çilekli Kek Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Çilek Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Diyeti Tarifi ve Malzemeleri