Çilekli Parfe Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Çilekli Parfe Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Parfe

Çilekli parfe, doyumsuz kıvamı ve lezzeti ile muhteşem bir tada sahip olan hafif bir tatlıdır. Çileğin büyüleyici lezzeti ile diğer malzemelerin buluşması, ortaya adeta bir lezzet bombası çıkarır. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan çilekli parfe, evinizde vakit kaybetmeden rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Lezzeti ile damaklara, görünümü ile de gözlere hitap eden bu tatlı, ağızlarda enfes bir tat bırakacaktır. Evinizde gelecek misafirleriniz için yapabileceğiniz bu muhteşem tatlı, sofranızı güzel ve lezzetli bir hale getirecektir. İşte bu kadar lezzetli ve güzel olan hafif tatlıların başında gelen çilekli parfenin yapılışını beraber inceleyelim:

Çilekli Parfe İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir paket krema
  • 200 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 5 mereng
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Bir miktar nane yaprağı
  • Üzeri için bir miktar çilek
  • Bir miktar frambuaz

Sosu İçin

  • 150 gram frambuaz
  • 150 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Çilekli Parfe Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir kabın içerisine krema, pudra şekeri ve süzme yoğurt eklenerek mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar çırpılır. Ardından bu karışıma limon suyu da eklenerek karıştırılır ve kullanıma hazır hale getirilir. Daha sonra çileklerin sapları koparılarak küp doğranır ve bir kabın içine konulur. Diğer taraftan merengler de ufak ufak doğranarak çileklerin içine eklenir ve karıştırılır. Bir kalıp içerisine hazırlanan kremadan bir miktar konulur ve üstüne çilek ve mereng karışımı eklenir. Hazırlayacağınız kalıpları bu şekilde hazırlayarak buzdolabına koyun ve yaklaşık bir saat boyunca dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresini beklerken, diğer taraftan da çilekli parfenin üst sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Çilek, frambuaz, pudra şekeri ve limon suyu, bir el robotunun içine konularak iyice suyu çıkana kadar çekilir. Buzdolabında bekleyen çilekli parfeleri alarak hazırlamış olduğunuz bu sosu üzerine dökün. Yine kalıbınızı buzdolabına koyun ve üstüne dökmüş olduğunuz sos katı bir kıvam alana kadar bekletin. Daha sonra kalıbınızı dolaptan alın ve ters çevirerek kalıplardan çıkarın. İsteğinize göre nane yaprağı, çilek ve frambuaz yardımı ile çilekli parfenizi süsleyerek servis etmeye hazır hale getirebilirsiniz. İşte tam bir çilek şöleni olan, ağızlarda muhteşem bir tat bırakacak olan çilekli parfe tatlısının yapılışı bu kadar basit ve kolaydır. Siz de hemen deneyerek bu enfes lezzetteki tatlıyı servislerinizde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Zemzem

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Bir saatte buzdolabında bekletmek yeterli oluyor mu? Üzerine döktüğüm sosun katılaşması için daha uzun bekletmem gerekebilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Zemzem,

Genellikle sosun katılaşması için bir saat buzdolabında bekletmek yeterli olabilir, ancak sosun içeriğine bağlı olarak bu süre değişebilir. Eğer sos hala beklediğiniz kıvamda değilse, biraz daha uzun bekletmekte fayda var. Bazen iki saate kadar bekletmek daha iyi sonuçlar verebilir. Sabırlı olup ara ara kontrol etmeyi unutmayın. Umarım istediğiniz sonuça ulaşırsınız!

Sevgiler,
Zemzem

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilekli Çizkek Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Çizkek Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Kup Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Kup Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Çilek Ağacı Türleri ve Özellikleri

Çilek Ağacı Türleri ve Özellikleri