Çilekli Kurabiye Çileğin kendine has aromasını ve tadını birleştiren çilekli kurabiyeyi kimse sevmiyorum diyemez. Yoğun geçen bir günün ardından mis gibi kokan çilekli kurabiyelerin yanında bir bardak çayla keyif yapmak gibisi yoktur. Çilek, içerdiği bol vitaminler ve kendine özgü kokusuyla çok sevilen bir meyvedir. Şimdi kendinizi çıtır çıtır ve mis gibi çilek kokan kurabiyeler yerken, yanınızda bir bardak çay veya soğuk bir bardak meyve suyuyla hayal edin. Misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz çilekli kurabiyeler, akşamları atıştırmalık olarak da harika bir tercihtir. Üstelik malzemelerini evde kolaylıkla bulabileceğiniz bu kurabiyeyi yapalım. Çilekli Kurabiye Malzemeleri
Çilekli Kurabiye Nasıl Yapılır? Bir derin çırpma kabının içerisine tereyağını ve pudra şekerini koyun ve bir çırpma aleti ile yaklaşık 2-3 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederken bir yandan yumurtayı ve vanilyayı ilave edin. Ayrı bir kapta unu eleyin ve içerisine karbonat ile tuzu ilave edip karıştırın. Çırptığınız malzemelerin içerisine yavaş yavaş unu ekleyin ve 1-2 dakika iyice karışmasını sağlayın. Çilekleri bir kenarda kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın, küçük küp şeklinde doğrayın ve hamura ilave edin. Çilekleri ezmemek için bir spatula yardımıyla yumuşak bir hamur yapın (Hamurlar ele yapışacak gibi olacak). Fırın tepsisinin içine bir yağlı kağıt serin. Bir dondurma kaşığı ile kurabiye büyüklüğünde hamurdan alıp tepsideki yağlı kağıdın üzerine belirli aralıklarla dizin ve elinizle şekil verin. Şekil verdiğiniz hamurların üzerine bastırmayın. Hamurlar pişerken şişeceği için aralarında ona göre boşluk bırakmalısınız. Tepsiyi buzdolabına koyup 15 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlayın. Bu arada fırının ayarını 180 dereceye getirip ısınmasını bekleyin. Dolapta beklettiğiniz kurabiye tepsisini 15 dakika sonra çıkarıp ısınan fırına verin. Fırında 14-15 dakika pişirin ve pişen kurabiyelerin ılınmasını bekleyin. Kurabiyeler ilk çıktığında yumuşak olacak, sakın pişmedi diye pişirme işlemini uzatmayın. Fazla pişen kurabiyeler soğuduğunda çok kuru olurlar. Kurabiyeleriniz servise hazır. İsteğe bağlı olarak kurabiyeler ılık iken erimiş çikolataya batırarak veya çikolata ile üzerine ince çizgiler yaparak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Özerek
12 Temmuz 2024 CumaÇilekli kurabiyeleri yaparken neden hamurun dinlenmesi için buzdolabında bekletiyoruz? Ayrıca, pişirme süresini nasıl doğru ayarlayabilirim ki kurabiyeler fazla kuru olmasın?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Özerek,
Hamurun dinlenmesi için buzdolabında bekletilmesinin nedeni, içindeki yağın tekrar sertleşmesini sağlayarak kurabiyelerin şeklini daha iyi korumasıdır. Ayrıca, dinlenen hamur daha kolay şekil alır ve pişirme sırasında yayılmaz.
Pişirme süresini doğru ayarlamak için kurabiyeleri tarifte belirtilen sürede ve sıcaklıkta kontrol ederek pişirin. Fırınlar farklılık gösterebilir, bu nedenle kurabiyelerin kenarları hafifçe kızarıp ortaları hala biraz yumuşakken fırından çıkartmak en iyisidir. Bu, kurabiyelerin soğudukça sertleşmesini ve fazla kuru olmamasını sağlar.
Sevgiler,