Çilekli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Çilekli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Cheesecake

Çilekli cheesecake, Avrupa mutfağından kültürümüze geçmiş olan çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu muhteşem tarifi çay saatlerinizde ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinizden sonra da tatlı olarak hazırlayabilirsiniz. Yapması biraz karmaşık gibi görünse de inanınız fazla vaktinizi almayacaktır. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Çilekli Cheesecake Malzemeleri

Kreması İçin Malzemeler
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 750 gram labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket çiğ krema
  • 4 silme yemek kaşığı nişasta
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin Malzemeler
  • 1 çorba kasesi çilek
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 2 silme yemek kaşığı un

Tabanı İçin Malzemeler
  • 3 paket burçak bisküvi
  • 150 gram tereyağı

Çilekli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Öncelikle burçak bisküvileri rondodan geçirip un haline getiriyoruz. Daha sonra yoğurma kabına alarak üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyip yoğuruyoruz. Kelepçeli fırın kabının dibine yağlı kâğıt serip, çevresini folyo ile kaplıyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz hamuru boşaltıp, üzerini düzelttikten sonra buzluğa kaldırıyoruz.

Kremasını hazırlamak için bir kabın içerisine labne peyniri ve şekeri koyup mikserin hızlı ayarında bir süre çırpıyoruz. Daha sonra üzerine unu, vanilyayı, nişastayı ve kremayı ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Ardından yumurtaların her birini teker teker ekleyip her bir eklemeden sonra çırpmaya devam ediyoruz. Karışım homojen hale gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Buzluktan çıkardığımız tabanı, hazırladığımız bu karışımla dolduruyoruz.

Fırın tepsisinin içerisine su doldurun ve içerisine cheesecake kalıbını oturtup, 175 derece fırında yaklaşık 60 dakika kadar pişiriyoruz. Ortası hafif sallanmaya başladığında pişmiş olacaktır. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıyoruz.

Sosunu hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine şekeri ve suyu atıp karıştırıyoruz. Üzerine çilekleri ve unu ilave edip rondodan geçiriyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırmak suretiyle bir iki taşım kaynatıyoruz. Sosumuzu sıcak olarak cheesecake'in üzerine her tarafına eşit miktarda olacak şekilde kepçe veya kaşık yardımıyla döküyoruz. Hazır olan cheesecake'i, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis ederseniz çok daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yer Çileği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yer Çileği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Goji Çileği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Goji Çileği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilekli Çizkek Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Çizkek Tarifi ve Malzemeleri

Altın Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Altın Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilekli Kup Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Kup Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Kek Belirtileri ve Tedavisi

Çilekli Kek Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Çilekli Tart Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tart Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Jöle Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Jöle Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çileğin Faydaları ve Kullanımı

Çileğin Faydaları ve Kullanımı

Çilekli Turta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Turta Tarifi ve Malzemeleri