Çilek Pasta Çilek, pasta yapımında sıkça tercih edilen bir meyvedir. Hem rengiyle hem de lezzetiyle pastaların vazgeçilmez bir bileşeni olmuştur. Çilek, pastaların hem dış süslemesinde hem de iç harcında kullanılabilir. Özellikle beyaz kremalı olarak hazırlanan pastalara kırmızı rengiyle çilek mükemmel bir uyum sağlar. Bu pastaları, çileğin mevsiminde taze çileklerle yapabilir veya derin dondurucuda beklettiğiniz çileklerle kışın bile hazırlayabilirsiniz. Özellikle çocuklarınız çilek pastayı çok seveceklerdir. Bu nedenle zaman ayırarak onlar için lezzetli bir pasta yapabilirsiniz. Hatta tarifimizde olduğu gibi hazır satılan pandispanya keki kullanarak çilek pastanızı kolayca hazırlayabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin. Çilek Pasta İçin Gerekli Malzemeler
Çilek Pasta Nasıl Yapılır? Pastanızı hazırlamak için öncelikle pandispanya keki alacak güzel bir servis tabağına ihtiyacınız olacak. Hem dekoratif hem de pastanızı taşıyabilecek kadar sağlam bir tabak tercih edin. Pandispanya kekini yuvarlak, kare veya kalp şeklinde alabilirsiniz. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra, yıkanmış çileklerinizi ayıklayın ve ortadan ikiye bölerek bir kaseye alın. Pastanın tabanının kuru olmaması için kekin altını yarım su bardağı sütle ıslatmalısınız. Derin bir kasenin içinde 2 paket krem şanti ile 1 su bardağı soğuk sütü kıvamını buluncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra bu karışımı pasta tabanına sürün. Kesilmiş çilekleri yerleştirin. Kekin diğer kısmını da sütle ıslatarak üzerine kapatın. Kalan krem şantiyi pastanın çevresine tamamen sıvayın ve bunu spatula ile düzeltin. Kalan çileklerle pastanın üzerini süsleyin. Çilek pastanızı buzdolabında bir süre beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |