Çilekli Tart Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Çilekli Tart Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tart:

Görünüşü ve tadı bakımından oldukça lezzetli olan çilekli tart, pastanelerde en çok tercih edilen pasta çeşitlerinden biridir. Son zamanlarda, özellikle özel günlerde ve kadınlar arasındaki etkinliklerde sunumun önemi artmıştır. Kadınlar, birbirlerinden daha güzel sunumlar yapmak için adeta yarış halindedirler. Çilekli tart, muhteşem görünümü sayesinde sunumlarda da etkileyici bir seçenek oluşturmaktadır.

Çilekli Tart Yapımının Zorlukları

Çilekli tart, görünümü bakımından güzel olsa da yapımı oldukça zahmetlidir. Çilekli tartın yapımı uzun sürer ve yapıldıktan sonra bekletilmesi gerektiği için zaman alır. Bu nedenle, sabah erken saatlerde yapılması önerilir ki akşam afiyetle yenilebilsin. Her kadının elinin lezzeti farklı olduğu için, tartın lezzeti de kişiden kişiye değişebilir.

Farklı Tart Çeşitleri

Birçok farklı tart çeşidi bulunmaktadır. Tartlar, genellikle üzerine konulan meyvelerden dolayı farklı lezzetler sunar. Hamur yapımı için içerisine konulan malzemeler genellikle aynıdır. İşte bazı popüler tart çeşitleri:

  • Elmalı Tart
  • Mandalinalı Tart
  • Vişneli Tart
  • Çikolatalı Tart
  • Kremalı Tart
  • Muzlu Tart
  • Portakallı Tart
  • Böğürtlenli Tart
  • Çilekli Tart

Çilekli Tart İçin Gerekli Malzemeler

Çilekli Tart Keki İçin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5-3 su bardağı un

Çilekli Tart Kreması İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (İsteğe göre sıvı yağ da kullanılabilir.)
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Çilek Sosu İçin
  • 1,5 su bardağı çilek
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

Çilekli Tart Nasıl Yapılır?

Çilekli tartın yapımı, kek, krema ve sos aşamalarından oluşur. İlk olarak kek hazırlanır. Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şeker konularak iyice karıştırılır. Karışıma sıvı yağ ve süt eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır. Kek kıvamını alana kadar karıştırıldıktan sonra yağlanmış tart kalıbına konulur ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Fırınların pişirme süreleri farklılık gösterebilir, bu yüzden pişmesini kontrol etmeden fırından çıkarmayınız. Kürdan yardımıyla kekin pişip pişmediği kontrol edilebilir. Pişen kek soğuması için bekletilir. Beklerken tartın kreması hazırlanır.

Krema için derin bir tencereye yumurta sarısı, süt, şeker, un ve nişasta konularak krema kıvamını alana kadar karıştırılarak pişirilir. Üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığında vanilya ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Ocağın altı kapatılarak soğuması için bekletilir. Beklerken de üzeri kurumasın diye sık sık karıştırılır.

Kek soğuduktan sonra kalıp ters çevrilerek kek kalıptan çıkarılır.

Çilek sosu için küçük bir tencereye su, nişasta, şeker ve ortadan bölünen çilekler eklenerek karıştırılır. Koyu bir kıvam alana kadar pişirilmeye devam edilir. Daha sonra soğutulması için bekletilir. Çilekli sos da soğuduktan sonra kekin üzerine krema dökülür. Kremanın üzerine soğuyan çilekli sos dökülür. 4-5 saat buzdolabında dinlendikten sonra çilekli tart servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri