Çilekli Çizkek Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Çilekli Çizkek Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Çizkek

Çilekli çizkek, hoş kokusu ve muhteşem görüntüsü ile herkesin beğenisini kazanacak niteliktedir. Aynı zamanda özel günler için hazırlanabilir ve sevdikleriniz tarafından tam not alabilir. Çilekli çizkek tarifini arzu ederseniz vişne veya diğer mevsim meyveleri ile de yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer daha önce çilekli çizkek yapmayı denemediyseniz, size önereceğimiz tarif ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Çilekli Çizkek İçin Gerekli Malzemeler
  • 2,5 paket burçak bisküvi
  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 2 çorba kaşığı su

Krema İçin
  • 500 gram labne peynir
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu İçin
  • 1 su bardağı dolusu çilek
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

Çilekli Çizkek Nasıl Yapılır?

Burçak bisküvileri robot ile ufak parçalara gelene kadar çekin. Bu işlemi eliniz ile de yapabilirsiniz ancak zaman alabilir. Derin bir yoğurma kabının içerisine ufalanmış bisküvileri, tereyağını ve suyu ilave edip karıştırın. Kelepçeli bir pasta tabanının alt kısmına yağlı kağıt serin ve hazırlanmış olan çizkek tabanını hafif bastırarak ekleyin. Kalıbı buzluğa kaldırın ve kremayı hazırlayana kadar bekletin. Diğer taraftan kremayı hazırlamak için toz şeker ile labne peynirini bir kabın içerisine alıp çırpın. Yumurtaları da her seferinde teker teker çırparak karışımın içerisine ilave edin. Hazırlanmış olan kremayı buzlukta bekleyen harcın üzerine dökün. Geniş bir fırın tepsisinin içerisine yarısına gelecek şekilde ılık su ilavesi yapın. Kelepçeli kalıbı da tepsinin ortasına yerleştirin. 175 derecelik fırında çizkekin orta kısmı hafif sallanacak kıvama gelene dek pişirin.

Yeterli kıvamda pişmiş olan çilekli çizkeki fırından alın ve oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldırıp bekletin. Diğer taraftan çilekli sosu hazırlamak için verilen sos malzemelerini bir pişirme kabının içerisine alıp kaynatın. Sos jöle kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve bir müddet bekletip çizkekin üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan çilekli çizkeki buzdolabına kaldırıp bir gece bekletip servis yapabilirsiniz.

Çilekli çizkek, misafirlerinizi etkilemek ve özel günlerde sevdiklerinize sunmak için mükemmel bir tatlıdır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dağ Çileği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Dağ Çileği Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilekli Parfe Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Parfe Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilekli Milföy Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Milföy Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Turta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Turta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Çilekli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Jöle Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Jöle Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Kek Belirtileri ve Tedavisi

Çilekli Kek Belirtileri ve Tedavisi

Çilekli Kup Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Kup Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tart Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tart Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Ağacı Türleri ve Özellikleri

Çilek Ağacı Türleri ve Özellikleri