Çilekli Çizkek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çilekli Çizkek Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli çizkek, hoş kokusu ve muhteşem görüntüsü ile herkesin beğenisini alacak niteliktedir. Aynı zamanda özel günler için yapılabilir ve sevdikleriniz tarafından tam not alabilir. Çilekli çizkek tarifini arzu ederseniz vişne veya diğer mevsim meyveleri ile de yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer daha önce çilekli çizkek yapmayı denemediyseniz size önereceğimiz tarif ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Çilekli çizkek için gerekli malzemeler
  • 2,5 paket burçak bisküvi
  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 2 çorba kaşığı su
Krema için
  • 500 gram labne peynir
  • 3 tane yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
Sosu için
  • 1 su bardağı dolusu çilek
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
Çilekli çizkek nasıl yapılır?

Burçak bisküvileri robot ile ufacık parçalana gelene kadar çekin. Bu işlemi eliniz ile de yapabilirsiniz ama zamanınızı alabilir. Derin bir yoğurma kabının içerisine un ufak olmuş bisküvileri, tereyağı ve suyu ilave edip karıştırın. Kelepçeli bir pasta tabanının alt kısmına yağlı kâğıt serin ve hazırlanmış olan cizkek tabanını hafif bastırarak ilave edin. Kalıbı buzluğa kaldırın ve kremayı hazırlayana kadar bekletin. Diğer taraftan kremayı hazırlamak için toz şeker ile labne peyniri bir kabın içerisine alıp çırpın. Yumurtaları da her seferinde teker, teker çırparak karışımın içerisine ilave edin. Hazırlanmış olan kremayı buzluktan bekleyen harcın üzerine dökün. Geniş bir fırın tepsisinin içerisine yarısına gelecek şekilde ılık su ilavesi yapın. Kelepçeli kalıbı da tepsisinin ortasına yerleştirin. 175 derecelik fırında çilekli çizkeki orta kısmı hafifi sallanacak kıvama gelene dek pişirin.

Yeteri kıvamda pişmiş olan çilekli çizkeki fırından alın ve oda ısısı kıvamına geldiğinde buzdolabına kaldırıp bekletin. Diğer taraftan çilekli sosu hazırlamak için verilen sos malzemeleri bir pişirme kabının içerisine alıp kaynatın. Sos jöle kıvamına geldiğinde ocağın üzerinden alın ve bir müddet bekletip çizkekin üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan çilekli çizkeki buzdolabına kaldırıp bir gece bekletip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çilekli Çizkek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilek Yetiştiriciliği Toprak ve İklim Yapısı

Çilek Yetiştiriciliği Toprak ve İklim Yapısı

Çilekli Parfe Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Parfe Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çilek Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Çilekli Çizkek Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Çizkek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Tart Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tart Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çilekli Kup Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Kup Tarifi ve Malzemeleri