Çilekli Pudingli Kurabiye Çilekli pudingli kurabiye, mutfaklarımızda kolayca hazırlayabileceğimiz ve çay saatlerinde keyifle ikram edebileceğiniz lezzetli bir kurabiye çeşididir. Bu kurabiye, kolayca bulabileceğimiz çilekli puding ve temel mutfak malzemeleri ile yapılır, bu nedenle herkesin beğenisini kazanır. Özellikle kış aylarında taze çilek bulmanın zor olduğu zamanlarda, çilek aromalı pudingler kurtarıcıdır ve kurabiye, pasta veya tatlı yapımında büyük kolaylık sağlar. Maliyeti düşük olan çilekli pudingli kurabiye, benim de mutfağımda sıkça yaptığım bir tarif olup, genellikle margarin kullanılarak yapılır. Ancak ben tereyağı kullanarak yapmayı tercih ederim, bu şekilde kurabiyeler daha lezzetli olur. Şimdi hep birlikte çilekli pudingli kurabiye yapmak için gerekli malzemelere ve yapım aşamalarına göz atalım. Çilekli Pudingli Kurabiye Yapımında Kullanılan Malzemeler
Çilekli Pudingli Kurabiye Nasıl Yapılır? Büyük bir kabın içerisine çilekli toz puding, yumurta, nişasta, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştıralım. Karışıma yavaş yavaş elenmiş unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. Yoğurmuş olduğumuz çilekli pudingli kurabiye hamurundan küçük parçalar koparıp tereyağı ile yağlamış olduğumuz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece sıcaklıktaki fırında 15-20 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Soğuyan çilekli pudingli kurabiyelerimizin üzerine isteğe bağlı olarak Hindistan cevizi veya pudra şekeri döküp servis edebiliriz. Ekstra Bilgiler Çilekli pudingli kurabiyeler, kahve ve çay saatleriniz için mükemmel bir tercih olacaktır. Ayrıca bu tarifi tatlandırmak için kurabiyelerin içine küçük çikolata parçaları ekleyebilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine eritilmiş beyaz çikolata ile süslemeler yaparak daha şık bir sunum elde edebilirsiniz. Afiyet olsun. |