Çilekli Dondurma Evde yiyecek hazırlamayı tercih eden anneler, dondurmayı da evde yapmayı tercih edebilirler. Dışarıdan nasıl yapıldığını bilmeden satın aldığımız dondurmaları tüketmek yerine, evde hijyenik ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Çilekli dondurma tarifimiz de çok kolay hazırlayacağınız bir tariftir. Sadece dolapta 3 saat beklemesi gerektiğinden, gündüzden yapıp akşam yiyebilirsiniz. Kolay gelsin. Çilekli Dondurma Malzemeleri
Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır? Öncelikle çilekleri temizce yıkayın. Ardından suyunu süzün ve üzerine şekeri ilave edip karıştırıcı ile püre haline getirin. Daha sonra başka bir kapta süt ve krem şantiyi iyice çırpın. Üzerine hazırladığınız çilek püresini ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Bir kare borcama veya dondurma kabına boşaltıp buzlukta bir saat bekletin. Bu işlemi üç kez tekrarlayın (yani her bir saat bekletip kaşıkla tekrar karıştırın). Dondurmanız artık hazır olacaktır. Ekstra Bilgiler Dondurmanın daha lezzetli ve kremsi bir kıvam alması için dondurmayı çırpma işlemini her saat başı tekrarlamak önemlidir. Ayrıca, dondurmanın içine ince doğranmış taze çilek parçaları ekleyerek, dondurmanın dokusunu zenginleştirebilirsiniz. Eğer daha az şeker kullanmak isterseniz, doğal tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |