Çilekli Milföy Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Çilekli Milföy Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Milföy

Çilekli milföy, kolay hazırlanabilen ve lezzetli bir tatlı çeşididir. Çileğin sahip olduğu hoş kokusu ve milföy hamurunun çıtır dokusu, bu tatlıyı özel kılan özelliklerdendir. Milföy hamurunun pratik kullanımı hem tatlı hem de tuzlu lezzetler için ideal tarifler sunar. Çilekli milföy, içerisindeki taze çilek parçaları ve kremasıyla mini bir pasta keyfi yaşatır.

Çilekli Milföy İçin Gerekli Malzemeler:

  • 4 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta (sarısı)
  • 1 paket çilekli kremşanti
  • Yarım kilo taze çilek
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Çilekli Milföy Nasıl Yapılır?

Milföy hamurları oda sıcaklığında biraz bekletilerek çözdürülür. Tercihen kalp şeklindeki bir kalıpla şekillendirilip fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında, 10 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılan milföyler soğumaya bırakılır.

Bu arada, bir kabın içerisinde çilekli kremşanti, 1 bardak soğuk süt ile çırpılarak hazırlanır. Çilekler iyice yıkanıp süzülür. Bir kabın içerisine alınan çileklerin üzerine 2 kaşık pudra şekeri serpilir ve bir süre bekletilir. Soğuyan milföy hamurları enine ikiye kesilir. Ortasına çilekli kremşanti sürülür. Çileklerin yarısı istenilen büyüklükte doğranır ve kremanın üzerine dizilir. Bu işlemden sonra milföyün diğer yarısı üzerine kapatılır. Geri kalan milföy parçaları da aynı şekilde hazırlanır.

Kapta kalan çileklerin yarısı suyuyla birlikte blenderdan geçirilir. Çilek suyuna geri kalan pudra şekeri de eklenip karıştırılır. Hazır olan kremalı, kalpli milföylerin üzerine çilek sosu gezdirilip servis edilir. Eğer hemen servis edilmeyecekse, çilekli sos ertelenebilir. Fazla beklemesi halinde milföy hamurunu yumuşatacağı için hoş bir sonuç vermeyebilir.

Ekstra Bilgiler:

Çilekli milföy tarifini zenginleştirmek için farklı meyveler veya çikolata parçacıkları da kullanılabilir. Ayrıca, daha hafif bir tat isteyenler için pudra şekeri miktarı azaltılabilir veya alternatif tatlandırıcılar tercih edilebilir. Milföy hamurunun çıtır dokusunu korumak için servis öncesinde fırında kısa bir süre ısıtılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çilek Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Altın Çilek Faydaları ve Kullanımı

Altın Çilek Faydaları ve Kullanımı

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Zayıflama Çileği Zayıflama Yöntemleri

Zayıflama Çileği Zayıflama Yöntemleri

Çilekli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri